måndag, januari 24, 2011

Baking-bonanza

Okej, så jag är ju sådär lagom uttråkad av att gå hemma på dagarna utan större mål och mening just nu. Har därför laddat frysen med scones (redan slut dock), supersatsen med kanelbullar samt en helt sjukt god och enkel banan-chokladkaka som jag verkligen rekommenderar till alla gottegrisar. Men nu känner jag att jag behöver en lite större utmaning och jag tänkte att jag skulle testa det här med att baka eget surdegsbröd (sist av alla).

Någon som har några bra tips på vad man ska tänka på? En bra grunddeg? Smarriga recept? Måste man ha en våg? (Alla recept jag hittat verkar vara i gram istället för dl.) Tips och tricks helt enkelt!?

3 kommentarer:

viviblixt sa...

I så´na där gamaldags kokböcker brukar det finnas en omvandlingstabell från gram till dl...prova, kanske funkar

Catrine sa...

http://paindemartin.blogspot.com/
en blogg som jag sög i mig när jag bakade med surdeg. Massor med bra recept! Och gott och nyttigt.

Föredrar vetesurdeg framför rågsurdeg. Jäsning, bra mjöl som exempelvis manitoba cream och tålamod är väl de grejer jag kan rekommendera. Baguetter är enormt bra att baka med surdeg. Man klarar sig bra utan de där bakstenarna, korgarna osv...

Degen behöver mycket omvårdnad och det är väl som om du har 2 bebisar att ta hand om nu ;-). JAg bakade nästan ihjäl mig tillslut och blev stressad av all grund.

Lycka till!!

C sa...

Tack för tipsen!!!

Den där bloggen ska jag kolla upp. En sak som jag undrar är om man inte använder grund-degen på ett tag ska man ta bort lite av den innan man "matar" den på nytt?

Hahaha, ska försöka att inte stressa ihjäl mig p.g.a. allt bakande. ;-D Ska bli kul att pyssla med framöver.

Kram!