Sen frukost idag. Min kille kokar gröt till mig. Mannagrynsgröt. Han är så fin. Själv kan jag inte koka något mjölkbaserat utan att det bränner fast i kastrullen.
Så inleds sista veckan på semestern, med gröt och träning. Känner mig präktig!
Jag tror min brist på framgång ligger i min totala brist på tålamod, att liksom orka hela vägen, med det eviga vispandet på låg värme. Men jag får väl lära mig att bemästra mitt dåliga tålamod och bli lite mer ZEN. :)
Du kanske har fel teknik då; när mjölken kokar upp måste man vispa ganska snabbt och hela tiden. När den väl har kokat upp sänker man värmen och vispar långsamt men hela tiden. Hälsar Kajsa Warg. :-D
3 kommentarer:
Knepet är konstant vispande och väldigt låg värme. Jag har lärt mig koka mannagrynsgröt på äldre dagar, familjen jublar.
Jag tror min brist på framgång ligger i min totala brist på tålamod, att liksom orka hela vägen, med det eviga vispandet på låg värme. Men jag får väl lära mig att bemästra mitt dåliga tålamod och bli lite mer ZEN. :)
Du kanske har fel teknik då; när mjölken kokar upp måste man vispa ganska snabbt och hela tiden. När den väl har kokat upp sänker man värmen och vispar långsamt men hela tiden.
Hälsar Kajsa Warg. :-D
Skicka en kommentar